Om de batterijen van een horloge te vervangen heeft u de juiste gereedschappen nodig om het horloge te openen. Sommige horloges hebben speciale gereedschappen nodig om het achterdeksel te verwijderen, dus zorg ervoor dat u deze hebt voordat u begint.

Het gereedschap dat u nodig heeft om een horloge te openen, kan afhangen van het type horloge dat u heeft. Sommige horloges kunnen worden geopend met een kleine schroevendraaier, terwijl andere horloges speciale gereedschappen nodig hebben om het achterdeksel te verwijderen.

Als u een horloge heeft met een drukknoopsluiting, kan een kleine schroevendraaier of een pincet worden gebruikt om het achterdeksel te verwijderen. Als u een horloge heeft met een schroefdop, heeft u mogelijk een schroevendraaier of een schroefsleutel nodig om het achterdeksel te verwijderen.

Sommige horloges hebben een “vergrendelingsmechanisme” om te voorkomen dat het achterdeksel per ongeluk wordt verwijderd. In dit geval heeft u mogelijk speciaal gereedschap nodig om het achterdeksel te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld een horlogepincet zijn of een ander speciaal gereedschap dat specifiek voor het type horloge is ontworpen. Hiervoor kunt u het beste de handleiding van uw eigen horloge raadplegen. Heeft u deze niet (meer)? Dan kan het verstandig zijn om langs de juwelier te gaan.

Vertrouwd u het zelf niet aan om de batterijen te vervangen? Dan is het verstandig om het door een professioneel bedrijf te laten doen. Dit zal ervoor zorgen dat het horloge op de juiste manier wordt behandeld en dat de kans op schade aan het horloge wordt verminderd. U kunt hiervoor het horloge terug sturen naar de fabrikant, of terecht bij een juwelier of schoenmaker. Voor persoonlijk advies bent u welkom in onze winkel. U kunt ook altijd vooraf even bellen.