De winter van 2020/2021 was een ouderwets koude winter. Het vroor maar liefst 32 dagen waarvan het 7 dagen aaneengesloten niet boven de 0 graden werd.

Dat zorgde dan ook voor mooie winterse plaatjes, en sinds lange tijd weer hoop op de Elfstedentocht. Hoewel dat nog wat te enthousiast was, hebben veel mensen in ons land wel weer kunnen genieten van het natuurijs.

Ook deze winter wordt extreem weer voorspeld. Momenteel zien we dat vooral terug in de relatief hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Zo wordt dit waarschijnlijk de warmste jaarwisseling ooit. In het begin van het nieuwe jaar voorspellen de meteorologen echter ook weer extreme kou. Daarmee is de kans groot dat er wederom geschaatst kan worden. Door de enorme vraag naar schaatsen grepen veel mensen vorig jaar naast een nieuw paar. Dat zorgde ervoor dat veel mensen met hun oude schaatsen het ijs op gingen.

Wees de drukte voor en laat je schaatsen slijpen bij Bert van de Aa. De koude wintervoorspelling zal naar verwachting weer gaan zorgen voor een grote vraag naar schaatsen. Veel mensen weten echter niet dat het slijpen van schaatsen vaak een goedkopere oplossing is. Door de schaatsen te slijpen kun je veilig het nieuwe ijs op en heb je minder last van de weerstand. Dit betekent dat je ook een stuk sneller zult gaan.