Losse schoenzolen zijn een veel voorkomend probleem. Na verloop van tijd slijten schoenen en kan de zool los gaan laten. In de meeste gevallen is het voordeliger en goedkoper om de schoen te (laten) repareren in plaats van een nieuw paar schoenen te kopen. In sommige gevallen kunt u dit ook zelf doen.

Als de zool van uw schoen loszit, zijn hier enkele stappen die u kunt nemen om de zool te repareren:

  1. Controleer de zool om te zien of er nog resten van oude lijm zijn die kunnen worden verwijderd. Als dit het geval is, gebruik dan een doek of een vochtig stukje papier om de lijm te verwijderen.
  2. Breng een nieuwe lijm aan op de randen van de zool waar deze loszit. Gebruik hiervoor een lijm die geschikt is voor het type materiaal van uw schoenen.
  3. Druk de zool stevig tegen de bovenkant van de schoen en houd deze enkele minuten in deze positie.
  4. Laat de lijm drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan enkele uren duren.
  5. Als de lijm volledig is uitgehard, kunt u de schoenen opnieuw dragen.

Als de zool van uw schoenen erg beschadigd is of als de lijm niet goed houdt, kan het nodig zijn om de schoenen naar een schoenmaker te brengen voor een professionele reparatie. Een schoenmaker kan de zool opnieuw bevestigen of een nieuwe zool aanbrengen als dit nodig is.

Er zijn nog meer technieken voor het repareren van schoenen en schoenzolen. Het werken met lijm is echter de makkelijkste manier om zelf thuis te proberen. Met bijvoorbeeld naaien is de kans groter dat u de schoen beschadigd. Ons advies is dan ook om hiermee naar een professionele schoenmaker te gaan.

Voor schoenreparaties kunt u altijd terecht bij Schoenmaker Bert van der Aa. Bel gerust voor advies of kom langs in de winkel, dan helpen we u graag verder.