Messen en Scharen slijpen

Messen slijpen

Na verloop van tijd worden messen bot. Ze snijden niet meer zo lekker als toen ze net waren aangeschaft.

Messen slijpen is een oude ambacht. Tegenwoordig zijn er allerlei slijpmachines, slijpstaven en slijptollen verkrijgbaar.

De meeste messen zijn daarom ook prima thuis te slijpen. Zo kun je zelf je messenset goed onderhouden en heb je altijd een scherp mes om door een taai stukje vlees te komen. Het blijft echter wel foutgevoelig. Een fout in het slijpen kan het mes kapot maken.

Het wordt echter een stuk ingewikkelder wanneer je kartelmessen wilt gaan slijpen. De kartels zorgen ervoor dat de messen vaak niet geschikt zijn voor eenvoudige slijpmachines.

Bij Bert van der Aa kun je diverse soorten messen laten slijpen. Denk hierbij aan onder andere:

  • Koksmessen
  • Kartelmessen
  • Reguliere tafelmessen
  • Keramische messen

Scharen slijpen

Een schaar laten slijpen is vooral interessant wanneer de schaar van goede kwaliteit is. Een mooi voorbeeld hiervan zijn kappersscharen. Deze relatief dure scharen worden intensief gebruikt en worden daarom ook bot na verloop van tijd.

Slijp daarom de scharen van tijd tot tijd. Bij Bert van der Aa slijpen we allerlei verschillende soorten scharen.

In sommige gevallen knipt de schaar zelfs beter dan wanneer deze nieuw wordt gekocht. Het gebeurd namelijk vaak dat een schaar niet optimaal uit de fabriek komt.

Het zelf slijpen van scharen wordt afgeraden. In tegenstelling tot messen is het slijpen van scharen een stuk meer precisie werk en kan het sneller fout gaan.

Kom langs in de winkel

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Kom langs in de winkel aan de Looiersteeg of geef ons een belletje. We denken graag met u mee wat de meest effectieve en goedkoopste oplossing kan zijn voor u en uw messen of scharen.

Naast het slijpen van messen en scharen slijpen wij ook schaatsen. Zo bent u in de winter weer klaar voor een heerlijke ronde op het ijs!

Heeft u baat bij het slijpen van de messen of scharen? Dan helpen we u graag verder. Kunt u beter een nieuwe kopen? Dan krijgt u daar ook een eerlijk antwoord over.