Schaatsen slijpen

Schaatsen slijpen

In 2020 vroor het maar liefst 32 dagen in de winter. Daarvan is de temperatuur 7 dagen achter elkaar ook overdag niet boven het vriespunt geweest. Dat zorgde voor prachtige winterse plaatjes èn de mogelijkheid om te schaatsen op natuurijs.

Een nieuw paar schaatsen moet zich altijd nog vormen naar de voet en wordt tegenwoordig steeds duurder. De vraag naar schaatsen neemt toe nu de winters weer extremer worden. Uw schaatsen laten slijpen is daarom een mooie oplossing.

Bij Bert van der Aa slijpen wij schaatsen zodat u weer veilig het ijs op kunt. Door de geslepen schaats ervaart u minder weerstand op het ijs, dat bevordert de snelheid en het gemak waarmee u schaatst.

Heeft u nog een oud paar schaatsen liggen die helemaal naar uw voet zijn gevormd? Breng ze gerust eens langs en dan zorgen wij ervoor dat u binnen no-time weer het ijs op kunt.

Wat kost het slijpen van schaatsen?

De kosten voor het slijpen van schaatsen kunnen variëren afhankelijk van de staat van je schaatsen. In de regel zijn de kosten voor het slijpen van schaatsen tussen de €10 en €15, afhankelijk van de grootte van de schaatsen en de staat waarin ze verkeren. De uiteindelijke prijs hangt af van onder andere het type schaats, het merk en de staat waarin de schaatsen zich bevinden.

Houd er rekening mee dat het slijpen van schaatsen een vakkundig karwei is en dat het niet aan te raden is om dit zelf te proberen als je geen ervaring hebt met het slijpen van schaatsen.

Waarom schaatsen slijpen?

Het slijpen van schaatsen is doorgaans een stuk goedkoper dan de aanschaf van een nieuw paar. Zeker wanneer we het hebben over kwaliteit schaatsen zoals Noren, ijshockey- of kunstschaatsen.

Wanneer een schaats is geslepen is deze weer scherp en biedt het ijs minder weerstand. Daardoor gaat u sneller en comfortabeler over het ijs heen. Wanneer een schaats geslepen dient te worden herkent u ook aan de grip die u heeft op het ijs. Glijdt u weg tijdens het afzetten? Dan is het hoog tijd om de schaatsen te slijpen.

Schaatsen op natuurijs

Wanneer de schaatsen zijn geslepen wilt u deze natuurlijk ook weer gebruiken. Probeer dan vooral een van de populaire schaatsplekken op natuurijs in de buurt van Vlijmen, Den Bosch en Drunen.

Bezoek bijvoorbeeld eens het Zuiderpark of het Paleiskwartier in Den Bosch.

Ook in Drunen kunt u het ijs op. Bij Natuurijsbaan Drunense IJsclub DIJK zit u bijvoorbeeld ook goed.

Brabant heeft tal van natuurplassen en ijsbanen. Komende winter is er genoeg te beleven.