Het vervangen van de batterij van een horloge is een precies werk. Daarnaast verloopt de garantie bij veel horloges wanneer u zelf de batterij gaat vervangen. Het is daarom aan te raden om hiervoor bij een professioneel bedrijf aan te kloppen.

Wilt u toch graag zelf aan de slag met het vervangen van de batterij? Volg dan de volgende stappen:

  1. Zorg ervoor dat u de juiste batterij heeft. Dit kan afhankelijk zijn van het merk en het type horloge. De batterijcode is ook op de achterdeksel van de meeste horloges te vinden. Tot slot kunt u deze ook vaak nog vinden in de handleiding.
  2. Zorg ervoor dat u de juiste gereedschappen heeft. Sommige horloges hebben speciale gereedschappen nodig om het achterdeksel te verwijderen, dus zorg ervoor dat u deze heeft voordat u begint. Het type gereedschap hangt wederom af van het type en merk horloge.
  3. Verwijder het achterdeksel van het horloge. Wees hiermee voorzichtig zodat u het horloge niet te beschadigd.
  4. Verwijder de oude batterij uit het horloge. Dit kan door de batterij voorzichtig uit het horloge te duwen of door een kleine schroevendraaier of pincet te gebruiken om de batterij los te maken.
  5. Plaats de nieuwe batterij in het horloge. Zorg ervoor dat de batterij correct is geplaatst en dat de plus- en minpool op de juiste plek zitten.
  6. Plaats het achterdeksel terug op het horloge. Zorg ervoor dat het achterdeksel op de juiste manier is bevestigd en dat het horloge waterdicht blijft.

Het is aan te raden om voorzichtig te werk te gaan bij het vervangen van de batterij van een horloge. Als u niet vertrouwd bent met het uitvoeren van reparaties aan horloges, is het het beste om het horloge naar een horlogemaker te brengen om de batterij te laten vervangen. Hiervoor kunt u ook bij ons in de winkel terecht, of u kunt van te voren even bellen.